Företagsutveckling

Företagande intresserar mig. Att få inspriation av andra, lyssna på bra föredragshållare och kläcka nya idéer som kan göra att man kommer visare med sitt egna företagande. Hästfolk kan verkligen sin bransch men jag tror att man måste utveckla företagaren i sig för att hålla företaget vid liv. Därför har jag inskrivet i min affärsplan (du har väl en affärsplan för ditt företagande?) att jag varje höst ska fortbilda mig inom företagande. En hel del kurser har det blivit. Både superbra och rent av kassa.

Här följer ett axplock av dem jag tycker varit bäst:

Först var jag med i ett projekt som drevs av Länsstyrelen Västmanland och Mälardalens Högskola. Det skulle hållit på i 5 år men föll på någon teknikalitet i genomförandet. Det hette Drivkraft och leddes av Karina och Maria då doktorander vid MDH. Drivkraft följdes sedan upp med Drivkraft 2.0 en workshop serie som handlade om kundfokus, marknadsförning och prissättning.

BYS Hästföretagare Distans var ett annat guldkorn jag hittade. Kursen var då Yrkeshögskola men är nu en betalkurs. Den består av en hästkunskapsdel (som jag validerade) och en del som handlar om entrepenörskap och affärsplan. Denna kurs har jag verkligen haft nytta av! Affärsplanedelen var helt suverän. Att verkligen grotta ned sig i varför man startat företag och hur hur man ville driva sitt företag var både nyttigt och nädvändigt. Har fortfarnade kontakt med flera av deltagarna och vår kursansvarige Åse Ericson.

När det handlar om företagande och kvinnor vill det lätt bli tramsigt har jag bittert erfarit. Man ska leva och känna sitt företagande inte tjäna pengar. Dvs kursledningen har från början bestämt sig att ens företagande inte är på allvar utan bara en ””passion”. Så jag brukar undvika kurser för kvinnor i den gröna näringen eftersom det oftast blir tramsigt.

Men som tur är finns det undantag! Blir glad när mina förutfattade meningar kommer på skam.

Qvinst är ett sådant! Med hjälp av pengar från Tillväxtverket har Elisabeth och Agneta hittat en fantastisk blandning mellan glädje, allvar och företagande. Allt med en egen personligt twist. Kryddat med god mat på Kungsörtorp och ett engagemang som gör att gruppen arbetar för sig. Ett helt fantastiskt tillfälle till nätverkande. Var på återträff för två veckor sedan och hoppas att det ordnas ännu en träff nästa höst.

Om jag bodde i Västra Götaland skulle jag genast anmält mig till Hästföretagare med lysande framtid. Men nu gör jag inte det så då får jag hitta på något annat i stället. Jag undrar bara vad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s