Hur marknadsför vi mervärde?

Det var min fråga i dag när jag skickade ett meddelade till Virre på Alfa stuteri, en av mina medbrottslingar i Råmjölksprojektet.

Vi funderade över det även igår på vår fikastund Ida och jag. Vi vänder ut och in på oss själva för att få fram en unghäst som haft de optimalaste förhållandena under sina första år och sedan marknaden inte vill ha en sådan häst. Trots att den har bra gener och talang handlar kunden trots allt där det är billigast och skiter i ”ursprungsmärkningen” att hästen är spårbar ned till äggstadie. Det handlas hästar framför datorn. Man kollar på youtube-klipp samtidigt som man sippar på fredagsdrinken mailar man säljaren eller dess svenska agent och snipp-snapp kommer hästen med en lastbil. Från något annat europeiskt land med en annan syn på hästhållning och annan djurskyddslagstiftning.

Innan Youtube-tiden kom det hästhandlare med bussar fulla med hästar där man kunde välja färg och kön. Inga problem att byta, hästhandlaren dök upp med en busslast hästar med jämna intervall. Samma sak där ett annat europeiskt land med annan syn på hästhållning och annan djurskyddslagstiftning.

Vi måste lyfta våra mervärden. Vi måste arbeta för ett ROT-avdrag på hästutbildning. Vi måste räta på ryggen och vara stolta över detr vi producerar. Men vissa dagar måste vi få vara lite gnälliga;-)

Virre har gjort en försäljningsfilm på en tvåårig travhäst. Kanske det är vägen vi ska gå?

Annons

2 reaktioner på ”Hur marknadsför vi mervärde?

  1. Detta inlägg som till ytan verkar så vagt har ett enormt djup som väckte mina tankebanor. Riktigt bra bakomvarande funderingar här. Väl värt att klura vidare på.

    • Det måste vi verkligen! Slå våra kloka huvuden ihop, skita i inpinkade revir och bara försöka hitta en väg fram.
      Hjälp mig att klura om vi hjälps åt blir vi både smartare och starkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s