De röde og vite

Knappt har krutröken lagt sig och Tidningen Ridsports utsände darrar fortfarande av abstinens. Då kör de danska unghästchampionaten igång i Odense.  De fyraåriga hästarna har tävlat klart för i dag och inte oväntat gick Sezuan segrande ur striden i en klass som dominerades av Blue Hors Zack avkommor.

Sezuan fick helt fantastiska poäng och han är en fantastisk individ. Men har OCD i ett bakknä. Ett svårt dilemma tycker jag som blev helt hänförd när jag såg honom för första gången och började drömma om att bestäck den då knappt ettåriga Praline med honom. MEN jag vill avla på friska hästar utan defekter och OCD finns med på listan över de defekter som är icke godkända.

Orsakad av yttre trauma eller ej enligt denna defektlista kan inte Sezuan tillåtas i svensk avel av djurskyddsskäl eftersom OCD kan innebära lidande för eventuell avkomma som eventuellt får det.

Zgander som visades på Swede Horse förra hösten som treåring kom på fjärde plats riden av Emma Ahlberg.

Eclectisch som såldes till Svenska Carolie Bonde efter Herning i våras på femte plats.

Längre ner i resultatlistan hittar vi också Blue Hors Zatchmo (Blue Hors Zack- Donnerhall) vars mamma är helsyster med Don Schufro. Mycket intressant hingst godkänd i ASVH.

I femårsklassen som är klar vid 19.53 ligger Floricello  förnärvarande på en fjärde plats. Leder gör Svalegårdens Hottie (Blue Hors Hotline- De Noir)

Nu hoppas jag att Hästmagazinet har Lena Nyström på plats så att vi får njuta av hennes referat.

2 reaktioner på ”De röde og vite

  1. Helst ALLA! Jag blev till mig när jag såg vem hans mamma var. Jag som älskar starka moderstammar och girlpower. Men han hade låg koncentration på sin sperma så den räckte tyvärr inte till Sverige. Enligt statistiken hade han ett sto i Sverige i år och hon blev dräktig. Vi får hoppas att det rättar till sig till våren för han är en av kandidaterna till Praline.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s